Stadsverwarmend nieuws

Altijd de zonnige kant boven

Te koop: paneeldelen zonnedak SKAR Ackersdijkstraat

16-02-2018

Voor een tweede collectief tweede zonnedak van Blijstroom zijn paneeldelen te koop. Dit zonnedak komt te liggen op het gebouw van Stichting KunstAccomodatie Rotterdam (SKAR) aan de Ackersdijkstraat in de wijk Liskwartier. Omwonenden en plaatselijke ondernemers kunnen mee-investeren. En zo hier hun stroom lokaal oogsten. Meedoen aan dit zonnedak kan als je woont in één van de volgende postcodegebieden: 3032, 3035, 3036, 3037, 3038 of 3051. Een paneeldeel koop je voor 200 euro, meer kopen kan uiteraard. De paneeldelers zijn gezamenlijk eigenaar van dit zonneveld. De planning is om in het voorjaar 2018 de stekker in dit dak te doen.

SKAR werkt in dit project samen met Blijstroom en maakt daarmee een vliegende start met de ambitie om zelf schone energie op te wekken als onderdeel van de verduurzaming van al haar ateliergebouwen in de stad. De stichting neemt zelf een aandeel in dit zonnedak aan de Ackersdijkstraat.

Roadmap Next Economy

25-01-2018

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag wil graag voorop lopen in de transitie naar een nieuwe economie. Voor de overgang naar schone energiebronnen is hierbij een hoofdrol weggelegd. Blijstroom past perfect in deze ambitie. En daarom verscheen er een artikel over onze energiecoöperatie op de website van Roadmap Next Economy.

Het Rotterdamse Dakenboek is uit!

28-11-2017

Tijdens het Binnenstadsymposium op 21 november 2017 is het Rotterdamse Dakenboek gelanceerd. Deze uitgave is een informatief en inspirerend boek over wat er allemaal al wordt gedaan met platte daken in Rotterdam en wat de ambities in de stad zijn. Rotterdam heeft de meeste platte daken van Nederland. Dat is onder meer een gevolg van de wederopbouw na het bombardement op 14 mei 1940. 14,5 vierkante kilometer plat dak, waarvan 1 km2 in het centrum, ligt smachtend te wachten op invulling.

In het boek komen visionairs vanuit verschillende specialismen en aandachtsgebieden aan het woord over de rol van het dak in de toekomstige stad. Met ruim 30 voorbeelddaken laat het boek zien hoe Rotterdam nu al daken gebruikt voor wonen, werken en recreëren, opvang van regenwater, natuur en energie. Ook geeft het boek een doorkijkje naar toekomstige stadsontwikkelingen. Julia Hevemeyer licht in het boek het zonnedak op de sporthal aan de Noorderhavenkade toe. Dit collectieve zonneveld is in juni 2017 geopend.

Contactformulier

Heb je een vraag, wil je helpen? Stuur ons een berichtje.