Iedereen kan meedoen

Hoe kun je meedoen?

Er is weer een zonproject van Blijstroom van start gegaan: zonnedak Koningsveldestraat. De inschrijving hiervoor is open. Het zonnedak heeft een sociaal en solidair model. Dat betekent dat we iedereen rondom dit dak uitnodigen om samen met de coöperatie dit zonnedak te realiseren.

Als financierend deelnemer kun je bijdragen door te investeren in zonne-obligaties. Wil je graag meedoen, maar kun je niet financieren? Er is ook ruimte voor € 25-deelnemers. Op deze manier kun je deelnemen als je in het postcodegebied rondom het dak woont: 3032, 3035, 3036, 3037, 3038, 3045, 3051. Financiers zijn niet gebonden aan het postcodegebied. Iedereen die meedoet aan een zonnedak wordt ook lid van Blijstroom.

Zo bouwen we een zonnedak in de wijk

 • Stap 1

  We hebben een groot leeg dak

 • Stap 2

  Rekenen zodat iedereen mee kan doen

 • Stap 3

  Geïnteresseerden zoeken om deel te nemen

 • Stap 4

  Genoeg deelnemers? De zonnepanelen gaan het dak op

 • Stap 5

  We wekken duurzame energie op en delen de opbrengst

Financierend deelnemer

Iedereen kan meehelpen om een zonnedak te financieren door te investeren in zonne-obligaties. Zo’n obligatie kost € 200. Je kunt meedoen vanaf één obligatie.

Je legt eigen geld in en daar krijg je dubbel iets voor terug: elk jaar 2,5% op je bankrekening en 2,5% in het wijkfonds. En dat 15 jaar lang, de looptijd van het project. Als het project is afgerond heb je je inleg terug, met persoonlijk én gezamenlijk rendement.

€ 25-deelnemer

Wij vinden het belangrijk dat duurzame energie niet alleen toegankelijk is voor mensen met ruimte om te financieren, maar ook voor wijkbewoners met minder geld. Is dat voor jou het geval? Je kunt ook meedoen als € 25-deelnemer.

Met dit sociale lidmaatschap leg je eenmalig € 25 in. Dit levert elk jaar € 25 voor jezelf op. En je helpt mee aan een duurzamere buurt. Jouw rendement wordt betaald uit de opbrengst van het zonnedak, 15 jaar lang.

Wijkfonds

Een deel van de winst van onze zonnedaken gaat naar een wijkfonds. Het is een spaarpot van de leden van Blijstroom om samen te investeren in een nog duurzamere wijk. Bijvoorbeeld maatregelen om energiearmoede te voorkomen. Of mensen te helpen met het isoleren van hun huis. De leden beslissen.

Hoe komt het wijkfonds aan haar geld? Heel eenvoudig. Het opwekken van zonne-energie zorgt voor inkomsten. We verkopen de zonnestroom namelijk aan een energiebedrijf. Met deze inkomsten betalen we onze vaste lasten en keren we 2,5% rente uit aan de investeerders in zon-obligaties. Daarnaast gaat datzelfde percentage van de winst naar het wijkfonds. Naast financiers en wijkfonds krijgen deelnemers met een sociaal lidmaatschap een deel van de opbrengst.

Het wijkfonds krijgt geld uit de inkomsten van alle nieuwe zonnedaken die starten in of na 2022. Vanaf dan werken we volgens de nieuwe manier van financieren en verdelen van de winst. Concreet dus vanaf ‘dak 5’, de Koningsveldestraat.

"*" geeft vereiste velden aan

Ik heb interesse in een toekomstig zonnedak

Hidden
Mijn interesse gaat uit naar*
Kies hier aan welk dak je wil deelnemen
Aanhef*
Alleen het getal
4 cijfers en 2 letters zonder spatie
Hidden
Hidden
Hidden
E-mailadres en bevestig e-mailadres*
Hidden
Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.