Sluit je aan

100% groene stroom én energie uit eigen stad

Meer massa en kracht

Blijstroom wil massa maken in Rotterdam. Hoe groter de club, hoe meer kracht. Om samen energie op te wekken. Goed(e) energie in te kopen. En andere projecten te doen die Rotterdam duurzaam maken. Sluit je aan bij deze beweging.

Energie via Blijstroom

Neem via Blijstroom energie af en krijg 100% Nederlandse windstroom. En het CO2 van je gas wordt volledig gecompenseerd. De tarieven zijn bovendien superscherp. Nu is Qurrent onze energiepartner, de groenste stroomleverancier van Nederland.

Leuke dingen doen

Met je overstap draag je bij aan de lokale opwekking van energie. Als we met genoeg zijn, regelen we misschien wel een eigen windmolen. In Rotterdam uiteraard. Of iets anders leuks. In coöperatie Blijstroom denk en beslis jij daarover mee. Heel tof.

Daarom stap je over

  • Je wordt lid van Blijstroom: de Rotterdamse energiecoöperatie.

  • Samen kopen we onze energie in: zo goed en zo groen mogelijk.

  • Daarmee hebben we invloed: op onze stad Rotterdam en op onze energiepartner.

  • En wat we met elkaar verdienen investeren we in een duurzamer Rotterdam.

Ik wil overstappen

Over de betaling

Het eerste wat we doen, is checken of je kan overstappen. Dat is vaak snel bevestigd. De facturen voor je energieverbruik komen vanaf je overstap rechtstreeks van Qurrent. Blijstroom zal ieder jaar zelf de contributie incasseren van je bankrekening. Met jouw deelname investeren Qurrent en Blijstroom samen in een energieneutraal Rotterdam.

Vragen? Mail of bel ons gerust. Of kijk hieronder bij wat anderen wilden weten.

Veelgestelde vragen

Moet ik overstappen van energieleverancier?

De stroom die je opwekt met je zonnepanelen, wordt verrekend met je energierekening. Daarvoor hebben we Qurrent als partner. Je wordt dus lid van Blijstroom en op de achtergrond zorgt Qurrent dat alles netjes werkt. Dat is overigens dubbele winst: Qurrent is koning groene stroom in Nederland, met 100% Nederlandse windstroom en volledige CO2-compensatie van je gasverbruik. En dan zijn de tarieven ook nog eens megascherp. Zodra je aan boord stapt bij Blijstroom, zorgen wij dat Qurrent je gegevens krijgt en het stokje overneemt van je huidige leverancier.

Mijn huidige contract is nog niet afgelopen

Overstappen is mogelijk maar een eventuele boete kunnen wij niet voor je betalen. Vraag bij je huidige energieleverancier wat de eventuele boete is. Meestal kun je beter even wachten.

Is overstappen ingewikkeld?

Kind kan de was doen. Sterker nog: wij doen die was. Als je meedoet en panelen koopt, regelt Blijstroom de overstap.

Is Qurrent niet heel duur, als 100% groene stroomleverancier?

Dat is de grap: Qurrent is met haar 100% Nederlandse windenergie goedkoper dan de meeste (vuile) energiereuzen. Qurrent eindigt ieder jaar hoog in de lijstjes van voordelige aanbieders. Het helpt natuurlijk dat Qurrent geen maximale winst nastreeft.

Jullie regelen de overstap, maar wie krijgt het eventuele welkomstcadeau?

Als er een actie is, krijg jij natuurlijk het geschenk of het voordeel.

Van wie krijg ik de factuur?

Blijstroom neemt contact met je op voor de betaling van de paneeldelen. De factuur voor je energierekening ontvang je van Qurrent.

Contactformulier

Heb je een vraag, wil je helpen? Stuur ons een berichtje.